Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Outdoorexperten & Outnorth.

Bästa vattenflaskan
Drömprodukten: 
Platypus Meta Bottle 1.0L
Mellanprodukten: Hydroflask Wide Mouth 946ml
Budgetprodukten:
Camelbak Eddy+ 1L

Vatten är det viktigaste för att kroppen ska överleva och fungera, förutom syre. Vätskebrist är en stor orsak till allvarliga tillstånd varje år, där vandrare eller andra sportutövare missar att ta med sig tillräckligt för att kunna fylla på det som kroppen gör av med. Men med de vattenflaskor som finns idag är det lätt att kunna fylla på med all den vätska som kroppen behöver.

Det går till och med att med vissa flaskor ge sig ut utan en enda droppe vatten och sedan fylla på det i en sjö, bäck eller vattenpöl. Eller kanske välja en flaska som är så pass mjuk att det går att rulla ihop den när den är utan vätska. Vattenflaskor finns för vanligt vatten eller om du vill att temperaturen ska hålla sig mycket kall eller varm. Välj, vraka och botanisera för att hitta en vattenflaska som passar för dig under träningen eller när du springer med dina nya löparskor


Drömprodukten: Platypus Meta Bottle 1.0L + Microfilter

Drömprodukten: Platypus Meta Bottle 1.0L + Microfilter

Platypus Meta Bottle 1.0L är vattenflaskan som har ett microfilter och möjliggör att du kan dricka vatten utan oro, även om du är utomlands eller osäker på vattenkvaliteten.


Mellanprodukten: Hydroflask Wide Mouth 946ml

Mellanprodukten: Hydroflask Wide Mouth 946ml

Hydroflask Wide Mouth är en vattenflaska som lika lätt håller vätskor kalla som varma. En rejäl storlek gör att du klarar dig även på längre turer, eller med hela familjen.


Budgetprodukten: Camelbak Eddy+ 1L

Budgetprodukten: Camelbak Eddy+ 1L

Camelbak Eddy+ 1L är en stor vattenflaska till ett lågt pris som ändå har en hel del finesser att erbjuda. Enkel att fylla på och att diska men förhindrar ändå spill.


Specialaren: Lifestraw Go 2-Stage Filtration

Specialaren: Lifestraw Go 2-Stage Filtration

Drick vatten direkt från en sjö, bäck eller vattenpöl utan att behöva vara orolig för bakterier. Flaskan Lifestraw Go 2-Stage Filtration är som ren och skär magi.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Platypus Meta Bottle 1.0L + Microfilter

Drömprodukten: Platypus Meta Bottle 1.0L + Microfilter

Hur kan en vattenflaska hamna som en drömprodukt? Jo, det kan Platypus Meta Bottle 1.0L + Microfilter lätt förklara. Det finns vattenflaskor som bara förvarar vatten och sedan finns det vattenflaskor som skapats av tillverkare som verkligen tänkt till och dragit konceptet till sitt yttersta. Här får du en flaska som du inte ens behöver ta med dig vatten i. Kan det bli mer än en dröm än så?

Nederst i flaskan fyller du på vatten och sedan passerar vattnet genom ett microfilter upp mot korken. Du kan då dricka det rena och hälsosamma vattnet utan oro. Med hjälp av denna flaskan kan du våga dricka det där iskalla vattnet i friska bergsbäckar som ser så lockande ut på vandringen eller löprundan. Allt utom filtret kan du sedan enkelt diska i diskmaskinen, och utan filtret kan flaskan lätt sammanpressas till endast halva sin storlek.


Mellanprodukten: Hydroflask Wide Mouth 946ml

Mellanprodukten: Hydroflask Wide Mouth 946ml

Den vattenflaska som vi valt som mellanprodukt har fantastiska egenskaper. Med hjälp av TempShield kan Hydroflask Wide Mouth 946ml hålla vätskors initiala temperatur under en väldigt lång tid, vare sig de är varma eller kalla. Kalla drycker håller sin temperatur i upp till 24 tim och varma i upp till 6 tim. Det är fullt tillräckligt för att du ska kunna avnjuta dryck i sin tänkta temperatur under skidturen, löparrundan eller vandringen. Eller på en utflykt med familjen.

Storleken på 946 ml är en bra storlek för längre turer och ändå är den lätt att kunna packa med dig på grund av sin utformning. Vattenflaskan är tillverkad av rostfritt stål, som är ett material som inte i sig avger någon smak. Det är också ett material som är helt BPA-fritt. Du kan välja mellan flera olika typer av korkar, helt efter din egen smak.


Budgetprodukten: Camelbak Eddy+ 1L

Budgetprodukten: Camelbak Eddy+ 1L

Priset är förstås mycket lågt för den produkt som hamnar som listans budget. Men det behöver inte innebära att det är en flaska som i sig håller en lägre kvalitet eller funktion. Med Camelbak Eddy+ 1L får du en rejäl flaska som räcker mer än väl till längre utflykter och sportsutövande, exempelvis när du är ute på en heldagsvandring eller vandrar flera dagar.

Materialet i flaskan består av Polypropylene, men är ändå helt fri från BPA, BPS och BPF. Du kan därför känna dig lugn för att flaskan är både hälsosam och miljövänlig. Den stora enlitersflaskan är ändå bekväm att dricka ur. Bite Valve gör att spill och stänk förhindras. Det finns även en Wide-Mouth som öppning för att du enkelt ska kunna fylla på is eller underlätta rengöring i diskmaskin eller för hand. 


Specialaren: Lifestraw Go 2-Stage Filtration

Specialaren: Lifestraw Go 2-Stage Filtration

Ta din utomhusaktivitet till nästa nivå och känn dig som något av skogens alla djur med Lifestraw Go 2-Stage Filtration. Här är listans specialare som med filter gör att du kan fylla på flaskan från en sjö eller bäck och ändå dricka vattnet utan oro. Du kan till och med fylla på vatten från en vattenpöl! Hela 99,9999% av de vattenburna bakterierna elimineras av det kraftfulla filtret. Det innebär att du inte behöver oroa dig för E-coli, Salmonella och en hel rad av andra bakterier som du annars löper risk att få i dig.

Filtret räcker upp till hela 100 liter vatten och flaskan är på 650 ml. Priset är inte listans högsta men i dess närhet, men med denna funktion så är den verkligen värd det. Du slipper släpa med dig allt vatten som du behöver för dagen, och slipper oroa dig för vätskebrist.


Våra bubblare

GSI Outdoors Highland Fifth Flask

GSI Outdoors Highland Fifth Flask

Som listans första bubblare har vi valt en vattenflaska som har lite speciella egenskaper. GSI Outdoors Highland Fifth Flask är något så ovanligt som en mjuk vattenflaska. Men inte nog med det. För den är så pass mjuk att det till och med går att rulla ihop den när den är tom. Flaskan är BPA-fri och därmed hamnar den bland de produkter som anses vara mer miljövänliga. Volymen är ändå på generösa 750 ml och perfekt att ta med på vandring eller utflykter. Priset är ändå inte bland de högsta, trots sina egenskaper.


Klean Kanteen Classic 800ml

Klean Kanteen Classic 800ml

Bubblare nummer två på vår lista är en vattenflaska med de lite rymligare 800 ml i möjligt innehåll. Det är en rostfri vattenflaska som är designad för de som har ett lättare vätskebehov. Men Klean Kanteen Classic 800ml är också en vattenflaska som är lätt och smidig på grund av sin enväggsdesign. Inredningen är elektropolerad som är en process utan gifter eller andra risker. De avrundade hörnen gör flaskan lätt att rengöra med hjälp av handdisk. Flaskan levereras med en Sport Cap 3.0 som är spillsäkert och smidigt under både sportutövande och vandringar.


Urberg Tritan Bottle 750 ml

Urberg Tritan Bottle 750 ml

Lågt pris, men ändå en fullvärdig vattenflaska är vad Urberg Tritan Bottle 750 ml levererar. Det är en slagtålig flaska som är tillverkad i tritan, som är ett mycket hållbart ämne. Materialet är också BPA-fritt och därför miljövänligt. Flaskan har en skruvkork som är läckfri och därför smidig att använda för både barn och vuxna, samt under idrottsutövande. Vikten är lätta 123 g. vilket gör flaskan lätt att ta med. Både priset och vikten gör också att det går att köpa fler, vid exempelvis längre vandringar, så att allt vätskebehov uppnås.


Hydroflask Standard Mouth Flex 532 ml

Hydroflask Standard Mouth Flex 532 ml

Listans sista bubblare har det intresseväckande namnet Hydroflask Standard Mouth Flex 532 ml. Det är en flaska som är liten och lätt att ta med sig, med sina endast 532 ml. Men ändå en fullgod vätskekälla vid både kortare och längre utfärder. Flaskan har funktionen att kunna hålla temperaturen som vätskan har. Är det en kall vätska eller en varm vätska så håller den sig ändå länge och väl. Materialet är rostfritt stål och den är BPA-fri. Det är också en flaska som har livstidsgaranti, vilket är mycket ovanligt.


Sammanfattning

Vattenflaskor av idag finns med så många finesser att de skiljer sig markant från att vara en enkel behållare att förvara vätska i. Prismässigt hamnar de enklare flaskorna i ett lägre segment, men även då kan det finnas en hel del finesser som gör att de är värda att satsa på. Hos de dyraste flaskorna finns det till och med möjlighet att ge dig ut på tur utan att ens ha någon vätska i flaskan. Med hjälp av ett inbyggt filter går det att fylla på vatten från naturen utan att vara orolig för skadliga bakterier.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa vattenflaskan.

Vad ska man tänka på när man köper en vattenflaska?

Välj först och främst den storlek som du känner att du behöver för att kunna nyttja produkten till fullo. Eller välj en flaska som går att utan oro fylla på under turen. Det ska också vara en flaska som enkelt går att fästa på din ryggsäck eller liknande.

Vad är en bra vattenflaska?

En bra vattenflaska är lätt att ta med, lätt att dricka ur och lätt att rengöra. Den ska också vara lagom i storlek för dina behov.  

Vad är en dålig vattenflaska?

En dålig flaska läcker, är svår att fylla på och att dricka ur samt svår att rengöra. Det finns inte heller någon anledning att lägga pengar på en vattenflaska som inte har fler funktioner än en vanlig pet-flaska.

Källor
  • https://www.outdoorexperten.se/p-40700-platypus-meta-bottle-10l-microfilter.aspx
  • https://www.outnorth.se/hydroflask/wide-mouth-946ml
  • https://www.outnorth.se/camelbak/eddy-1l-83433#Oxford
  • https://www.outdoorexperten.se/p-39315-lifestraw-go-2-stage-filtration.aspx
  • https://www.outnorth.se/gsi-outdoors/highland-fifth-flask
  • https://www.outnorth.se/klean-kanteen/classic-800ml
  • https://www.outnorth.se/urberg/tritan-bottle-750-ml
  • https://www.outnorth.se/hydroflask/standard-mouth-flex-532-ml

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *